Egyéni konzultáció,  Konzultáció menete,  Szolgáltatások

Hogyan zajlik egy mentálhigiénés segítő beszélgetés?

A pszichológusi „ülésekhez” hasonlóan: egy békés, kényelmes, otthonos helyen vagy online találkozunk, általában heti vagy kétheti rendszerességgel.

A találkozások 50 vagy 80 percesek. Az első néhány alkalom célja az ismeretszerzésen túl az is, hogy kölcsönös bizalom alakuljon ki köztünk, valamint, hogy tisztázzuk valódi motivációidat, céljaidat. Tisztázzuk az együttműködés kereteit, hogy milyen gyakran találkozunk, hogy tudsz-e vállalni otthoni gyakorlást.

A folyamat során megoldási terveket készítünk, segítem ezek kivitelezését is, nyomon követve a fejlődést. Megvitatunk érzékeny, nehezen megközelíthető területeket, és felkutatunk olyan személyes témákat, eseményeket, történéseket, melyek mélyen hatnak Rád. 

Ezen kívül segítséget és lehetőséget kapsz, hogy eredményesen tudj megoldást találni és haladni a vágyott lelki harmónia felé.

Lehetőséget kínál arra, hogy jobban megismerd önmagad, és alaposabban megérthesd viselkedésed, gondolkodásod, érzelemvilágod hátterét.

Olykor gyökereid olyan szálakhoz kötődnek, melyről nincs is sejtésed, de hatással vannak és befolyásolják jelenlegi életedet, viselkedésed, érzéseid. Ezek lehetnek a közelmúlt történései, de gyakran a régmúltból erednek.

A mentálhigiénés segítő beszélgetés nem helyettesíti a pszichoterápiát, ezért, ha úgy látom, hogy pszichiáterre, pszichológusra van szükséged, tovább irányítalak.

Mit tud nyújtani egy mentálhigiénés szakember? Mire számíthatsz, ha én kísérem az önismereti folyamatodat?

Beszélgetéseink segítenek harmonizálni az összekuszálódott gondolatokat, kibogozni az eseményeket, mélyebb önismeretet adnak. Segítek megvilágítani, hogy ki vagy, hova tartasz, hogyan működsz. Új nézőpontokon keresztül segítek az elakadások leküzdésében, életvezetési és életszervezési nehézségekben. 

Elkísérlek az úton a célhoz, hogy a megrekedt, felborult egyensúlyból tovább tudj mozdulni.

Eszközöket adok a kezedbe, de a változtatás felelőssége a tiéd!

Egy adott elakadást általában 8-10 alkalom alatt dolgozunk meg, de bármikor jelezheted, ha ezt újraterveznéd. Ha elértük a tervezett célt, lezárjuk a folyamatot. Ha szeretnél egy másik témán is együtt dolgozni velem, új megállapodást kötünk.

Miben tudok neked konkrétan segíteni?

 • Önbizalom fejlesztésében
 • Önismeret fejlesztésében
 • Stresszkezelés, szorongásoldásban
 • A reziliencia, vagyis a lelki rugalmasság az ellenállóképesség fejlesztésében
 • Táplálkozással, életmóddal kapcsolatos önismeret fejlesztésében (túlevőként érintett vagyok)
 • Halogatás mérséklése, hatásainak enyhítésében
 • Önérvényesítő kommunikáció fejlesztésében
 • Határtartásban
 • Párkapcsolati problémákban
 • Családi nehézségek miatti pszichés megterheltség feloldásában
 • Munkahelyi nehézségekben: stressz, szorongás, konfliktus kezelése, kiégés ellensúlyozásában

A holisztikus szemléletet képviselem, fontosnak tartom a test, a lélek, az ember és a környezet közötti harmónia megteremtését. 

Részt veszek egy közösségi munkában, ami a helyes életmód és táplálkozás tudatos alkalmazásának széleskörű tájékoztatását tűzte ki céljául. 

Párok számára a foglalkozás menete

Az első pár alakommal úgy a leghatékonyabb, ha egyedül jöttök, és külön-külön konzultálunk.  Könnyebben, őszintébben és jobban ki tudjátok magatokat fejezni. Majd pár ilyen alkalom után, közösen fogjuk folytatni a foglalkozást. 

Amikor megérkezel, pár percet hagyunk a hangolódásra, majd átbeszéljük, ami éppen foglalkoztat és ahol a folyamatban tartunk. 

Én kérdéseket teszek fel, te pedig elgondolkozol, válaszolsz, remélhetőleg új felismerésekkel gazdagodsz. Együtt átnézzük, hol tart most szerinted a kapcsolatotok, eddig ki mit tett/ vagy pont, hogy nem tett meg és hol rekedtetek meg. 

Segítek rávilágítani azokra a gondokra, amiket nem láttok, vagy nem értetek. Megtanuljátok kiküszöbölni az elakadásokat, és megkeressük a következő lépéseket, amit utána megerősödve és magabiztosabban TI magatok is meg tudtok tenni. Olyan okokat keresünk, tárunk fel együtt, mint: 

 • az önbizalomhiány, 
 • erőteljes megfelelési kényszer, 
 • a rossz tapasztalatok miatti félelem, 
 • bizonytalanság abban, mi tenne valóban boldoggá, 
 • bizalmatlanság, 
 • elköteleződési problémák, 
 • nem elég hatékony a kommunikáció, és még számos más ok. 

Új eszközöket tanulunk, megoldásokat és alternatívákat keresünk, a készségeiteket fejlesztő és az élethelyzeteteket előre mozdító feladatokkal gyakorlunk. 

Megkérlek, hogy otthon is gondolkodjatok bizonyos dolgokon vagy írjátok össze, gyakoroljátok az ülésen tanultakat. Otthonra mindig kellemesebb feladatot kaptok, pozitív írásokat. A negatív helyzeteket, rossz érzéseket célszerű lesz mindenkinek az ülésre hozni. Mindezeket magadért, magatokért, a kapcsolatotokért teszed/teszitek, nem foglak számon kérni. A következő ülésen átbeszéljük, hogy sikerült, mi okozott nehézséget.


A konzultációk 50 vagy 80 percesek 


Önismereti folyamatot adnál ajándékba?

Örülnél, ha egy szerettedet is kísérném a saját önismereti folyamatában? 

Ha így van, vásárolhatsz nálam egy 2 vagy 4 alkalmas egyéni konzultációs lehetőséget, amit egy ingyenes első konzultáció vezet fel. A megajándékozottal megkezdjük a folyamatot, és ő dönt arról, hogy folytatjuk-e a közös munkát.

A névre szóló kupont postán és e-mailben is el tudom küldeni.

Az ajándékot a megrendeléstől számított egy éven belül használhatja fel a megajándékozott.


Konzultációra az alábbi e-mail címen, vagy messengeren, vagy telefonon tudsz bejelentkezni:

e-mail cím: berenyi.antonia@pszichofilter.hu

Tel: +36 30 728 3196


Árak:

www.pszichofilter.hu időpontfoglalás menüpontban

Várlak szeretettel!