Könyvajánló

Reziliencia – Hogyan fejlesszük lelki ellenálló képességünket és előzzük meg a kiégést?

Paul CH. Donders

A világ legsikeresebb vezetői közül sokan a csúcsteljesítmények mellett is képesek megélni azt az ideális életet a mindennapokban, amit a többség nem. Feltárják és használják azokat a belső erőforrásaikat, amelyekből erőt tudnak meríteni, hogy életüket ne a stressz, hanem a szenvedélyük és a sikereik határozzák meg. Ezzel szemben – évről évre növekvő mértékben – mára a vállalatok munkatársainak több mint tizedét érinti a kiégés, ráadásul a többség teljesítménye, lelki stabilitása hosszú távon sem áll helyre. A kiégés drasztikus teljesítménycsökkenést és életminőségromlást jelent egyéni és vállalati szinten egyaránt.

Hogyan tudunk a folyamatosan változó elvárásokhoz, az állandó készenléthez úgy alkalmazkodni, hogy proaktívak és lelkileg fittek maradjunk?
A kötet útmutatásait követve a reziliencia, a lelki ellenálló képesség fejlesztésével beazonosíthatjuk, hogy milyen belső hajtóerők azok, amelyek túlsúlya veszélyezteti a testi és lelki harmóniánkat. Feltérképezhetjük saját energia-háztartásunkat, valamint képessé válhatunk felismerni a számunkra legveszélyesebb stresszfaktorokat, és hogy milyen tényezők töltenek és merítenek le a mindennapokban. Továbbá megtanulhatjuk a stressz szintjének csökkentését és a belső konfliktusok kezelését.
A szerző a kiégés és a túlhajszoltság okainak azonosításán túl inspiráló tanácsokkal és praktikus gyakorlatokkal is segíti olvasóit életük újraértelmezésében és átprogramozásában.