Módszerek,  Önismereti workshop

A festés, rajzolás önismereti módszer, önismereti eszköz

A kreatív tevékenységek, a kikapcsolódáson túl, mindig fejlesztő jellegűek – pl. fejlesztik a probléma megoldási képességünket, a figyelmünket, a türelmünket, a koncentráló képességünket, és nem utolsó sorban az önismeretünket. 

A festés / élményfestés kitűnő módszer arra, hogy egy szuper Én-időt töltsünk el – kikapcsolódjunk, relaxáljunk a rohanó hétköznapokban. 

Emellett a festeni választott hangulat, képi ábrája és színei is hatással vannak ránk. Egy kellemes kép festése kellemes érzésekkel tölt el, az általunk használt színek egyrészt megmutatják a pillanatnyi (vagy általános) hangulatunkat, másrészt, ha tudatosan használjuk a színeket, tudjuk befolyásolni hangulatunkat – pl. ha kicsit nehezebb nap, hét áll mögöttünk és le vagyunk merülve, akkor érdemes pozitív, élénkítő, „energia bomba” színeket használni, mint pl. a narancssárga.  

A festés közben, ha kicsit megfigyeljük magunkat, csoportos festés esetén a többiek viszonylatában – nagyon jól megfigyelhető, ki az, aki aprólékos, teljesítményorientált, maximalista, szabálykövető, vagy éppen lendületes, szabadelvű. 

Ezek az élményfestő foglalkozások betekintést adnak a művészi világba, megízlelhetjük a festés szabadságát, az ecsetkezelés sokféleségét, a festék anyagát a színek hatásait, megfigyelhetjük saját magunkat a folyamatban – mennyire tudunk kikapcsolni, elmerülni ebben a világban, szeretnénk e a továbbiakban is újra és újra átélni ezt az élményt, hosszabb távon pedig fejlődni általa.  És nem utolsó sorban egy csodás saját alkotással távozni, ami mindig emlékeztet arra, hogy mi mindenre vagyok képes.


Kocsis Katalin

kkata0572@gmail.com

Tel:06705635285